Αλυπιακός οίνος

9,76 € 12,20 €
Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες (προϋπόθεση επάρκειας εκδότη)
SKU
9789606272905
Λεπτομέρειες

Η αµπελουργία στον ελλαδικό χώρο ξεκίνησε από την εποχή του χαλκού, ευδοκίµησε εύκολα λόγω του άριστου µεσογειακού κλίµατος και παραµένει αναπόσπαστο κοµµάτι της αγροτικής παραγωγής. Το δε εγχώριο κρασί συνδέεται ανέκαθεν µε την καθηµερινότητα των Ελλήνων και περισσότερο µε τις χαρές και τις λύπες τους. Η οινοπαραγωγή στη µικρή σε έκταση, µα µέγιστη σε φυσικό και άυλο πλούτο Σκιάθο, ακολούθησε την ίδια διαδροµή από τότε που άρχισε να κατοικείται και το κρασί της επί αιώνες συντροφεύει τους κατοίκους της. Ποια είναι η ιστορία του στο νησί; Πότε απογειώθηκε η φήµη του; Ποια ήταν η διαδικασία παραγωγής του; Πότε, πού και πώς το «έτσουζαν» οι ντόπιοι; Πώς εµπλούτισε τη γλώσσα, την τέχνη, τα έθιµα και τις παραδόσεις του τόπου; Με ποια εκλεκτά εδέσµατα συνοδευόταν και τι άλλο εκτός απ’ το κρασί προσφέρει τ’ αµπέλι στη διατροφική αλυσίδα; Πώς το ανέφεραν στο έργο τους οι δύο σπουδαίοι συνοµήλικοι λογοτέχνες που κατάγονται απ’ τη Σκιάθο, ο Αλέξανδρος Παπαδιαµάντης και ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, και ιδιαίτερα ο πρώτος, που το τιµούσε δεόντως, προσπαθώντας να βρει βάλσαµο στ’ ατέλειωτα «πάθια και τους καηµούς» του;

Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN 978-960-627-290-5
Τόπος έκδοσης Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία έκδοσης 5 Οκτ 2021
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογραφημένο Όχι
Σελίδες 140
Υπότιτλος Η αμπελουργία στη Σκιάθο
Εκδότης Εκδόσεις iWrite
Συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας
Γράφετε Κριτική για:Αλυπιακός οίνος