Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Από το στάρι στο ψωμί
- Πότε καλλιεργήθηκε το σιτάρι για πρώτη φορά; - Πόσα είδη δημητριακών υπάρχουν; - Τι είναι η δοκάνη και η πινακωτή; - Πώς φουσκώνει το ζυμάρι; - Τι είναι η τσιαπάτα και η τορτίγια; - Πότε η έλλειψη σιταριού και ψωμιού αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα επανάστασης; Το νέο αυτό βιβλίο θα σε βοηθήσει να μάθεις τις απαντήσεις σε αυτές αλλά και σε πολλές άλλες ερωτήσεις. Ανακάλυψε την ιστορία του σιταριού και του ψωμιού από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Κάνε την ανατομία ενός σπόρου σιταριού, αλλά μάθε και τους συγγενείς του: το κριθάρι, τη σίκαλη, τη βρόμη, το καλαμπόκι. Γνώρισε όλη τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού από το χωράφι έως το φούρνο: το όργωμα, η σπορά, ο θερισμός, το αλώνισμα, το άλεσμα, το ζύμωμα, το ψήσιμο. Πώς γινόταν στο παρελθόν, αλλά και πώς γίνεται σήμερα με τις σύγχρονες βιομηχανικές μεθόδους. Μάθε τα έθιμα που συνδέονται με το ψωμί στους λαούς όλου του κόσμου, δες όλα τα είδη ψωμιού, ανακάλυψε τη διατροφική του σημασία και φτιάξε το δικό σου με μια απλή και εύκολη συνταγή.
ISBN | 978-960-368-468-8 |
---|---|
Τόπος έκδοσης | Αθήνα |
Ημερομηνία έκδοσης | 1 Μαρ 2010 |
Σχήμα | 26χ21 |
Τύπος εξώφυλλου | Σκληρό εξώφυλλο |
Εικονογραφημένο | Ναί |
Σελίδες | 48 |
Ηλικίες | 6 |
Εκδότης | Ερευνητές |
Συγγραφέας | Ελένη Σβορώνου |