Χημεία και βιοχημεία οίνου. Οινοποίηση

43,96 € 49,95 €
Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες (προϋπόθεση επάρκειας εκδότη)
SKU
9786185131685
Λεπτομέρειες

Η χημεία του οίνου είναι ένα επιστημονικό αντικείμενο που εμπνέει και προκαλεί με την πολυπλοκότητά του και, ενώ αυτό είναι ενδιαφέρον, μπορεί επίσης να αποτελέσει εμπόδιο στην περαιτέρω κατανόηση. Στόχος του συγκεκριμένου βιβλίου είναι να δώσει στους επαγγελματίες και μελλοντικούς οινοποιούς τις απαραίτητες γνώσεις που θα οδηγήσουν στην παραγωγή ποιοτικότερων οίνων, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις κατανάλωσης.

Δεν περιορίζεται στην περιγραφή των συστατικών του οίνου ή στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, τις μεθόδους ανάλυσης ή τις κατεργασίες οινοποίησης αλλά προχωρά στους τύπους των χημικών και βιοχημικών αντιδράσεων που συνήθως λαμβάνουν χώρα στον οίνο. Με άλλα λόγια, ερμηνεύει τα αποτελέσματα του οινολόγου μέσω της οπτικής χημείας. Πιο συγκεκριμένα, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, μεταξύ άλλων θα μάθετε:

  • Πως να ενισχύσετε την ένταση του αρώματος.
  • Πως να διορθώσετε αποτελεσματικά την οξύτητα.
  • Τον τρόπο με τον οποίο οι βακτηριακές ζυμώσεις μπορούν να βελτιώσουν ή να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά των οίνων.
  • Πως να εμβαθύνετε στις διαδικασίες οινοποίησης και θα γνωρίσετε τους μηχανισμούς εκχύλισης των συστατικών των σταφυλών στον οίνο.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Το βιβλίο έχει ως στόχο να καθοδηγήσει τον αναγνώστη, ο οποίος ίσως έχει μόνο μια βασική γνώση της χημείας, να εξηγήσει ορθολογικά ή να προβλέψει τα αποτελέσματα των χημικών αντιδράσεων που συμβάλλουν στην ποικιλία που παρατηρείται στους οίνους.
  • Αυτό θα βοηθήσει τους οινοπαραγωγούς και άλλα ενδιαφερόμενα άτομα να προβλέψουν τις επιπτώσεις των επεξεργασιών και των διαδικασιών οίνου ή να ερμηνεύσουν πειραματικά αποτελέσματα με βάση την κατανόηση των κυριότερων χημικών αντιδράσεων που μπορεί να εμφανιστούν στον οίνο.
Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN 978-618-5131-68-5
Τόπος έκδοσης Αθήνα
Ημερομηνία έκδοσης 1 Δεκ 2020
Σχήμα 24x17
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογραφημένο Όχι
Σελίδες 280
Ηλικίες 0
Ηλικία μέχρι 0
Εκδότης Rosili
Συγγραφέας Andrew L. Waterhouse, David W. Jeffery, Gavin L. Sacks
Μετάφραση Νικόλαος Κοντουδάκης
Επιμέλεια Γεώργιος Κοτσερίδης, Νικόλαος Κοντουδάκης
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας
Γράφετε Κριτική για:Χημεία και βιοχημεία οίνου. Οινοποίηση