Εδαφολογία
Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται: -Θεωρητικές έννοιες εδαφολογίας (φυσικές και χημικές ιδιότητες εδάφους, γονιμότητα και θρεπτικά συστατικά) και πρακτικά θέματα εργαστηριακών αναλύσεων εδαφικών δειγμάτων. -Οι επιδράσεις των περιβαλλοντικών συνθηκών (εδάφους, κλίματος και τοπογραφίας) στην αμπελοκαλλιέργεια και τη διαμόρφωση της ποιότητας του κρασιού. -Θέματα αξιολόγησης των φυσικών πόρων και ιδιαίτερα των εδαφών για την καλλιέργεια της αμπέλου. -Μεθοδολογίες, με χρήση Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, για την επιλογή της θέσης εγκατάστασης ενός αμπελώνα. Το βιβλίο απευθύνεται σε: -Φοιτητές και σπουδαστές γεωπονίας και οινολογίας. -Αμπελοκαλλιεργητές και οινοπαραγωγούς. -Γεωπόνους, αμπελουργούς, και οινολόγους. -Όσους έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των κρασιών.
ISBN | 978-960-411-336-1 |
---|---|
Τόπος έκδοσης | Αθήνα |
Ημερομηνία έκδοσης | 1 Ιαν 2003 |
Σχήμα | 24χ17 |
Τύπος εξώφυλλου | Μαλακό εξώφυλλο |
Εικονογραφημένο | Όχι |
Σελίδες | 296 |
Υπότιτλος | Αξιολόγηση εδαφών, τοποκλιματικές συνθήκες και κρασί |
Εκδότης | Ίων |
Συγγραφέας | Διονύσης Καλύβας |