Ελίζαμπεθ Φιντς

14,94 € 16,60 €
Διαθέσιμο
SKU
9786180332506
Ένας φόρος τιμής στη φιλοσοφία, μια προσεκτική αποτίμηση της ιστορίας, μια πρόσκληση να σκεφτόμαστε ανεξάρτητα. Μια στιγμή στοχασμού και προσεκτικής εξερεύνησης των θεωριών και εικασιών μας. Ένα πραγματικό βάλσαμο για την εποχή μας.
Λεπτομέρειες

Θα θέλαμε να σας συστήσουμε την Ελίζαμπεθ Φιντς. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το σεμινάριό της «Κουλτούρα και Πολιτισμός». Οι ιδέες της δεν αρέσουν σε όλους, μα θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Ξεκλειδώνουν τις φιλοσοφίες του παρελθόντος και εξερευνούν κομβικά γεγονότα που μας δείχνουν πώς να κατανοήσουμε τη ζωή μας σήμερα.
Ένα όμορφο, λιτό μυθιστόρημα για την ανεκπλήρωτη αγάπη γύρω από τον μοναδικό χαρακτήρα της στωικής, απαιτητικής καθηγήτριας Ελίζαμπεθ Φιντς. Ο Νιλ, ο αφηγητής, παρακολουθεί το μάθημά της, «Κουλτούρα και Πολιτισμός», που απευθύνεται σε ενήλικες όλων των ηλικιών. Κι εμείς παρασυρόμαστε από το διανοητικό του φλερτ με αυτή την κλειστή, συγκρατημένη αλλά και επιβλητική γυναίκα. Κι ακόμα και χρόνια μετά, ενώ πρόσωπα και πράγματα απομακρύνονται από τη ζωή του, εκείνη παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς, ακόμα και μετά τον θάνατό της, με τρόπο που τίποτε άλλο δεν το κάνει.
Ο Julian Barnes επιστρέφει με αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα και στρέφει το βλέμμα τους στις ανορθόδοξες μορφές που μπορεί να πάρει η αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Μια λυρική, στοχαστική και ενδιαφέρουσα εξερεύνηση της αγάπης, της θλίψης και του συλλογικού μύθου της Ιστορίας μύθων της ιστορίας.
Booklist

Ένα μυθιστόρημα ιδεών, όπου κάθε πρόταση αξίζει… Θα θυμάμαι την Ελίζαμπεθ Φιντς όταν οι περισσότεροι άλλοι χαρακτήρες που γνώρισα φέτος θα έχουν ξεθωριάσει.
Times

Κάθε καινούργιο μυθιστόρημα του Julian Barnes αποτελεί λογοτεχνικό γεγονός, και η Elizabeth Finch δεν διαφέρει. Ένα βιβλίο που προκαλεί στοχασμό αλλά και μελαγχολία.
Sunday Telegraph

Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN 978-618-03-3250-6
Τόπος έκδοσης Αθήνα
Ημερομηνία έκδοσης 8 Δεκ 2022
Σχήμα 14 Χ 20,5
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογραφημένο Όχι
Σελίδες 280
Εκδότης Μεταίχμιο
Συγγραφέας Julian Barnes
Μετάφραση Κατερίνα Σχινά
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας
Γράφετε Κριτική για:Ελίζαμπεθ Φιντς