Εύβοια, διατροφή και παράδοση

17,04 €
Εξαντλημένο
SKU
9789607103253
Λεπτομέρειες

Μπορεί άραγε ένα βιβλίο συνταγών να πάρει διαφορετικές διαστάσεις από αυτές ενός απλού εργαλείου στα χέρια του "εκσυγχρονισμένου" καταναλωτή; Και όμως μερικές φορές αυτά τα εκ πρώτης όψεως άχρωμα, πεζά και ανιαρά κειμενάκια των οδηγιών για την παρασκευή του εδέσματος, κρύβουν έναν υπέροχο ρομαντισμό, όπως ακριβώς εκείνες οι παλιές κιτρινισμένες φωτογραφίες, που μπορούν από μόνες τους να σου διηγηθούν ατέλειωτες ιστορίες. Είναι αυτές οι ιστορίες και οι μνήμες, που διαιωνίζουν την παράδοση και διατηρούν την ταυτότητα ενός λαού, ενός έθνους, μιας κοινωνίας. Κι εδώ μιλάμε για την κοινωνία της Εύβοιας, του πιο όμορφου ελληνικού περιβολιού, που κατά τον Ισοκράτη... προς την αρχήν την της θαλάττης ευφυώς είχε και την άλλην αρετήν απασών των νήσων διέφερε...

Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN 978-960-7103-25-3
Τόπος έκδοσης Χαλκίδα
Ημερομηνία έκδοσης 1 Ιαν 2002
Σχήμα 21χ14
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογραφημένο Όχι
Σελίδες 271
Υπότιτλος Πολλές συνταγές παραδοσιακών εδεσμάτων
Εκδότης Ευβοϊκές Εκδόσεις Κίνητρο. Ε. Καλέμη
Συγγραφέας Τζούλια Κούκκη
Επιμέλεια Αλέξανδρος Δ. Καλέμης
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας
Γράφετε Κριτική για:Εύβοια, διατροφή και παράδοση