Η απόλαυση της γεύσης

11,10 € 13,70 €
Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες (προϋπόθεση επάρκειας εκδότη)
SKU
9786185049003
Λεπτομέρειες

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να ερμηνεύσει τι είναι αυτό που καθιερώνει κάποιες συνταγές και να εξηγήσει τους παράγοντες που κάνουν ένα φαγητό απολαυστικό, είτε πρόκειται για ένα απλό καθημερινό πιάτο είτε για ένα φαγητό υψηλής γαστρονομίας. Για το σκοπό αυτό μελετάει τη σύσταση και υφή των πρώτων υλών, τον τρόπο που επιλέγονται, κατεργάζονται και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και πώς αυτές παρουσιάζονται στο τελικό πιάτο. Χρησιμοποιεί σαν εργαλεία την ανθρώπινη φυσιολογία και την ορολογία της γευσιγνωσίας προκειμένου να καταγράψει τη γεωγραφική και πολιτισμική διάσταση του φαγητού και την ιστορική εξέλιξη της γαστρονομικής αισθητικής. Επιπλέον αποκαλύπτει τους κανόνες και δίνει άφθονα παραδείγματα για την επιτυχημένη αρμονία κρασιών και φαγητών, πάντοτε με επίκεντρο την Ελλάδα. Καλή σας απόλαυση!

Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN 978-618-5049-00-3
Τόπος έκδοσης Αθήνα
Ημερομηνία έκδοσης 1 Απρ 2013
Σχήμα 21χ14
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογραφημένο Όχι
Σελίδες 279
Υπότιτλος Ένα ελληνικό βιβλίο για τη μαγειρική, το φαγητό και το κρασί
Εκδότης Ψύχαλος
Συγγραφέας Αργύρης Ν. Τσακίρης
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας
Γράφετε Κριτική για:Η απόλαυση της γεύσης