Η διατροφή στον 21ο αιώνα

22,26 €
Εξαντλημένο
SKU
9789600218664
Λεπτομέρειες

Λίγα ζητήματα απασχολούν τους ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο τόσο συχνά και τόσο έντονα όσο τα τρόφιμα και η διατροφή. Ποτέ άλλοτε η ανθρωπότητα δεν διέθετε περισσότερα τρόφιμα. Ωστόσο ένα σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού συνεχίζει να πεινά. Κι ένα άλλο τμήμα, υπερσιτίζεται σε τέτοιο βαθμό που πολλοί μιλούν για μια "επιδημία παχυσαρκίας". Οι εξελίξεις στην παραγωγή και την κατανάλωση τροφίμων προκαλούν περισσότερο φόβο παρά ελπίδα. Η ασφάλεια των τροφίμων είναι περισσότερο πολύπλοκη παρά ποτέ. Οι σύγχρονες γεωργικές τεχνικές επιβαρύνουν το περιβάλλον και η βιωσιμότητά τους αμφισβητείται έντονα. Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θέτουν νέου τύπου διλήμματα. Στην Ευρώπη η αγροτική πολιτική σχεδιάζεται σε νέες βάσεις. Ποιο είναι το μέλλον των τροφίμων και της διατροφής; Επτά ειδικοί καταγράφουν τα προβλήματα και αναζητούν λύσεις.

Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN 978-960-02-1866-4
Τόπος έκδοσης Αθήνα
Ημερομηνία έκδοσης 1 Ιαν 2005
Σχήμα 21χ14
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογραφημένο Όχι
Σελίδες 279
Υπότιτλος Γεωγραφίες της αφθονίας και της στέρησης
Εκδότης Εκδόσεις Παπαζήση
Συγγραφέας Απόστολος Γ. Παπαδόπουλος, Βασιλική Πλέτσα, Κάτια Λαζαρίδη, Μαντώ Κυριακού, Μαρία Γιαννακούλια
Επιμέλεια Αντωνία-Λήδα Ματάλα, Αστέρης Χουλιάρας
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας
Γράφετε Κριτική για:Η διατροφή στον 21ο αιώνα