Η φιλοσοφία στην κουζίνα

14,25 € 15,83 €
Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες (προϋπόθεση επάρκειας εκδότη)
SKU
9789608354937
Λεπτομέρειες

Η φιλοσοφία και η μαγειρική, σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι δύο δραστηριότητες με στενή συγγένεια. Είναι άραγε τυχαίο ότι η λατινική λέξη sapere (γνωρίζω) έχει κοινή ρίζα με τη λέξη sapore (γεύομαι) - αλλά και με τη λέξη σοφία; Ή το γεγονός ότι η γλώσσα είναι συγχρόνως το όργανο της γεύσης και της ομιλίας; Οι σελίδες του βιβλίου μάς καλωσορίζουν σε μια αλλόκοτη φιλοσοφική κουζίνα. Τρώγοντας ελιές και ξερά σύκα με τον Πλάτωνα, έχοντας συντροφιά τον Καντ και τον Κίρκεργκορ, καθαρίζοντας πατάτες με τον Βιτγκενστάιν, οι ιδέες αποκτούν γεύση και το φαγητό μια θέση στη φιλοσοφική σκέψη.

Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN 978-960-8354-93-7
Τόπος έκδοσης Αθήνα
Ημερομηνία έκδοσης 1 Μαΐ 2008
Σχήμα 21χ14
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογραφημένο Όχι
Σελίδες 142
Υπότιτλος Μικρή κριτική του μαγειρικού λόγου
Εκδότης Πολύτροπον
Συγγραφέας Francesca Rigotti, Αλβέρτος Αρούχ
Μετάφραση Καίτη Μάρακα
Επιμέλεια Αναστασία Μωράκη
Σειρά Γαστρονομία και Σκέψη
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας
Γράφετε Κριτική για:Η φιλοσοφία στην κουζίνα