Η φιλοσοφία στην κουζίνα
14,25 €
15,83 €
Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες (προϋπόθεση επάρκειας εκδότη)
SKU
9789608354937
Λεπτομέρειες
Η φιλοσοφία και η μαγειρική, σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι δύο δραστηριότητες με στενή συγγένεια. Είναι άραγε τυχαίο ότι η λατινική λέξη sapere (γνωρίζω) έχει κοινή ρίζα με τη λέξη sapore (γεύομαι) - αλλά και με τη λέξη σοφία; Ή το γεγονός ότι η γλώσσα είναι συγχρόνως το όργανο της γεύσης και της ομιλίας; Οι σελίδες του βιβλίου μάς καλωσορίζουν σε μια αλλόκοτη φιλοσοφική κουζίνα. Τρώγοντας ελιές και ξερά σύκα με τον Πλάτωνα, έχοντας συντροφιά τον Καντ και τον Κίρκεργκορ, καθαρίζοντας πατάτες με τον Βιτγκενστάιν, οι ιδέες αποκτούν γεύση και το φαγητό μια θέση στη φιλοσοφική σκέψη.
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN | 978-960-8354-93-7 |
---|---|
Τόπος έκδοσης | Αθήνα |
Ημερομηνία έκδοσης | 1 Μαΐ 2008 |
Σχήμα | 21χ14 |
Τύπος εξώφυλλου | Μαλακό εξώφυλλο |
Εικονογραφημένο | Όχι |
Σελίδες | 142 |
Υπότιτλος | Μικρή κριτική του μαγειρικού λόγου |
Εκδότης | Πολύτροπον |
Συγγραφέας | Francesca Rigotti, Αλβέρτος Αρούχ |
Μετάφραση | Καίτη Μάρακα |
Επιμέλεια | Αναστασία Μωράκη |
Σειρά | Γαστρονομία και Σκέψη |
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας