Η ιστορία του ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του

22,53 € 26,50 €
Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες (προϋπόθεση επάρκειας εκδότη)
SKU
9789602441107
Λεπτομέρειες

Ο τόμος συγκεντρώνει μελέτες για την ιστορία του γάλακτος, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο αντίστοιχο Τριήμερο που οργάνωσε το ΠΙΟΠ, τον Οκτώβριο του 2005. Η έκδοση των Πρακτικών, με την ποικιλία των θεμάτων και τον αριθμό των μελετών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και ανάλυση των ιστορικών ζητημάτων του γάλακτος, αλλά και της σύγχρονης κατάστασης της γαλακτοκομίας. Η παρουσίαση διαφορετικών πτυχών της γαλακτοκομίας οφείλεται στις ποικίλες ιδιότητες των μελετητών, εθνολόγων, ανθρωπολόγων, ιστορικών, αρχαιολόγων, ιατρών, γεωπόνων. Η διατροφική, οικονομική, κοινωνική αλλά και ανθρωπολογική πλευρά και σημασία του γάλακτος, αποτελούν σημαντικά σημεία του τόμου, εφόσον η γαλακτοκομική παραγωγή συνδέεται σε διαχρονικό επίπεδο με την οικοτεχνία, ενώ έχει πλέον οριστικά περάσει και στο στάδιο της εκμηχάνισης.

Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN 978-960-244-110-7
Τόπος έκδοσης Αθήνα
Ημερομηνία έκδοσης 1 Ιαν 2008
Σχήμα 24χ17
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογραφημένο Όχι
Σελίδες 593
Υπότιτλος Ι΄ τριήμερο εργασίας, Ξάνθη, 7-9 Οκτωβρίου 2005
Εκδότης Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας
Γράφετε Κριτική για:Η ιστορία του ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του