Η μεγάλη εγκυκλοπαίδεια: Τυριά

35,17 €
Εξαντλημένο
SKU
9789606910296
Λεπτομέρειες

Τυρί. Μία λέξη, αμέτρητες ποικιλίες. Μαλακό ή σκληρό, λείο, με λαμπερό κίτρινο, πορτοκαλί ή αστραφτερό λευκό χρώμα, σε σχήμα, μέγεθος, υφή και γεύση που ποικίλλει, αυτό το απλό υλικό αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής μας εδώ και αιώνες. Πόσο εύκολη είναι, όμως, η επιλογή ανάμεσα στα χιλιάδες είδη τυριού που παρασκευάζονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη; Τι οφείλουμε να γνωρίζουμε για τη συντήρηση τους; Πώς θα τα σερβίρουμε, με ποιο κρασί πρέπει να τα συνοδεύουμε και πώς θα αναδείξουμε καλύτερα τη γεύση και το άρωμα τους; Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα γενικό οδηγό για ένα από τα πιο πολύπλοκα και ποικιλόμορφα υλικά που προκαλούν τον ουρανίσκο μας. Περιλαμβάνει μια πλήρη περιγραφή φημισμένων τυριών απ' όλο τον κόσμο, πλήθος από σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές, καθώς και περισσότερες από 100 κλασικές αλλά και σύγχρονες συνταγές που συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεση τους. Θεσπέσια ορεκτικά, γευστικά κυρίως πιάτα και λαχταριστά επιδόρπια δίνουν επιτέλους στο τυρί τη θέση που του αξίζει στο τραπέζι μας!

Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN 978-960-691-029-6
Τόπος έκδοσης Αθήνα
Ημερομηνία έκδοσης 1 Ιαν 2008
Σχήμα 30χ23
Τύπος εξώφυλλου Σκληρό εξώφυλλο
Εικονογραφημένο Όχι
Σελίδες 255
Υπότιτλος Ένας πλούσιος οδηγός για όλα τα τυριά του κόσμου και 100 αλμυρές και γλυκές γεύσεις με τυρί
Εκδότης Modern Times
Συγγραφέας Juliet Harbutt, Roz Denny
Μετάφραση Βιβή Κωνσταντινίδη, Χριστίνα Ελευθερίου
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας
Γράφετε Κριτική για:Η μεγάλη εγκυκλοπαίδεια: Τυριά