Η τεχνική της ενσίρωσης και καλλιέργεια φυτών ενσίρωσης

28,76 € 33,84 €
Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες (προϋπόθεση επάρκειας εκδότη)
SKU
9789603571094
Λεπτομέρειες

Η κτηνοτροφία θεωρείται ένας από τους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και στη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού της ισοζυγίου. Προϋπόθεση ανάπτυξης της κτηνοτροφικής παραγωγής είναι η διαθεσιμότητα φθηνών και ποιοτικών ζωοτροφών καθόλη τη διάρκεια του έτους. Η καλλιέργεια ειδών που μπορούν να ενσιρωθούν ακολουθώντας τις ορθές πρακτικές μπορεί να συμβάλλει στη αύξηση της διαθεσιμότητας φθηνών, χονδροειδών ζωοτροφών. Το βιβλίο αποσκοπεί στην ενημέρωση επιστημόνων και παραγωγών στην παραπάνω κατεύθυνση. Βασισμένο στην εγχώρια γνώση και εμπειρία αλλά και στη διεθνώς καθιερωμένη πρακτική, έρχεται να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στο χώρο της καλλιέργειας, της τεχνικής και του απαραίτητου εξοπλισμού για την ενσίρωση. Στα επιμέρους κεφάλαια του βιβλίου αναλύονται οι εξής θεματικές ενότητες: Βασικές αρχές της ενσίρωσης Ενσίρωση καλαμποκιού, σόργου, κεχριού, χειμερινών σιτηρών Μείγματα χειμερινών σιτηρών με ψυχανθή Ενσίρωση λειμώνων και χορτοδοτικών καλλιεργειών Συγκομιδή λειμώνιων και χορτοδοτικών καλλιεργειών Ενσιρωτικές μηχανές δεματοποίησης Πρόσθετα συγκομιδής και συστήματα εφαρμογής τους Συστήματα αποθήκευσης και διανομής ενσιρωμάτων

Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN 978-960-357-109-4
Τόπος έκδοσης Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία έκδοσης 1 Δεκ 2012
Σχήμα 24χ17
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογραφημένο Όχι
Σελίδες 340
Εκδότης Σύγχρονη Παιδεία
Συγγραφέας Δημήτριος Μπαξεβάνος, Ιωάννης Τσιάλτας
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας
Γράφετε Κριτική για:Η τεχνική της ενσίρωσης και καλλιέργεια φυτών ενσίρωσης