Ιστορία της διατροφής

10,81 € 12,72 €
Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες (προϋπόθεση επάρκειας εκδότη)
SKU
9789607089151
Λεπτομέρειες

Αν η δεκαετία του εξήντα θεωρηθεί η περίοδος στη διάρκεια της οποίας άρχισαν να καρποφορούν ορισμένες ιστοριογραφικές προσεγγίσεις με αντικείμενο τη διατροφή, τα προανακρούσματα, ωστόσο, εντοπίζονται αρκετές δεκαετίες νωρίτερα, σε διάφορες πρόδρομες μελέτες που σκοπό είχαν να θέσουν τις βάσεις της έρευνας στην ιστορία της (γαλλικής αρχικά) διατροφής. Ανάμεσά τους, τα κείμενα των ιδρυτών του περιοδικού Annales, του Lucien Febvre και του Marc Bloch, έπαιξαν σίγουρα έναν αποφασιστικό ρόλο, ίσως όχι τόσο άμεσα εμφανή στις αμέσως μεταγενέστερες ποσοτικού τύπου προσεγγίσεις, σίγουρα, όμως, στην επινόηση ορισμένων θεματικών, στις οποίες οι ιστορικοί της διατροφής επιστρέφουν σήμερα. [...]

Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN 978-960-7089-15-1
Τόπος έκδοσης Αθήνα
Ημερομηνία έκδοσης 1 Δεκ 1998
Σχήμα 21χ14
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογραφημένο Όχι
Σελίδες 200
Υπότιτλος Προσεγγίσεις της σύγχρονης ιστοριογραφίας
Εκδότης Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού - Μνήμων
Συγγραφέας Fernand Braudel, Marc Bloch, Oswyn Murray
Μετάφραση Βασιλική Γιακουμάκη, κ.ά., Καίτη Αρώνη - Τσίχλη, Ράνια Γεωργοπούλου
Επιμέλεια Άννα Ματθαίου
Σειρά Θεωρία και Μελέτες Ιστορίας
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας
Γράφετε Κριτική για:Ιστορία της διατροφής