Κρητική κουζίνα
Από στόμα σε στόμα και από μαμά σε κόρη τα μυστικά της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας διατηρήθηκαν αναλλοίωτα ως τις μέρες μας. Συνταγές βασισμένες στα πιο αγνά προϊόντα της Κρήτης όπως το λάδι, τα άγρια χόρτα, τα φρέσκα γαλακτοκομικά, το κρέας, το ψάρι και τα δημητριακά, μαρτυρούν τη στενή σχέση της κρητικής κουζίνας με την περίφημη "Μεσογειακή διατροφή". Κορυφαίο συστατικό της τελευταίας, το ελαιόλαδο, καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στην κρητική κουζίνα, συμβάλλοντας αποδεδειγμένα πλέον στην εξασφάλιση της καλής υγείας και της μακροζωίας των κρητικών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το δέντρο της ελιάς και ο ευλογημένος καρπός του δεσπόζουν στον πολιτισμό της Κρήτης ήδη από τα μινωικά χρόνια. 200 παραδοσιακές συνταγές και πάνω από 150 φωτογραφίες θα σας ξεναγήσουν στα μονοπάτια της παραδοσιακής κρητικής διατροφής και θα σας οδηγήσουν σε υψηλές γευστικές απολαύσεις βασισμένες στην απλότητα, τη σαφήνεια και την καθαρότητα των συνθέσεων και των υλικών. Οι "συνταγές της μαμάς" είναι οι συνταγές που μας μεγάλωσαν και μας μύησαν στο μεγαλείο της κρητικής διατροφής. Δεν είναι μόνο ένας πλήρης οδηγός μαγειρικής, αλλά μια πλούσια κληρονομιά και μια ανεκτίμητη πτυχή του πολιτισμού μας.
ISBN | 978-960-8227-53-8 |
---|---|
Τόπος έκδοσης | Ρέθυμνο |
Ημερομηνία έκδοσης | 1 Ιαν 2005 |
Σχήμα | 22χ12 |
Τύπος εξώφυλλου | Μαλακό εξώφυλλο |
Εικονογραφημένο | Όχι |
Σελίδες | 203 |
Υπότιτλος | 200 συνταγές της μαμάς |
Εκδότης | Mediterraneo Editions |
Συγγραφέας | Στέλλα Καλογεράκη |
Φωτογράφος | Στέλλα Καλογεράκη |