Με τον Φρόυντ στην κουζίνα
Ποια σχέση έχει το φαγητό με την ψυχική μας διάθεση; Γιατί όταν αισθανόμαστε "χάλια" αναζητάμε την απόλαυση μιας σοκολάτας; Γιατί όταν είμαστε κουρασμένοι καταφεύγουμε σε μια μακαρονάδα ή μια πίτσα; Πώς γίνεται μια μπριζόλα να μας κάνει νευρικούς, ενώ ένα ποτήρι γάλα να μας κατευνάζει; Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες τροφές ρίχνουν τη διάθεσή μας, ενώ κάποιες άλλες την ανεβάζουν; Ποιες τροφές επηρεάζουν την πνευματική μας απόδοση; Υπάρχουν αγχολυτικά μενού και συνταγές αντιστρές; Τελικά μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα τρώγοντας; Τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα θα τις βρείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Και αν αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει ο πατέρας της ψυχανάλυσης με τη μαγειρική, την κουζίνα και τις τροφές, υπάρχει εξήγηση. Θα διαπιστώσετε λοιπόν πως τρώγοντας έρχεται... όχι μόνο η όρεξη, αλλά και η καλή διάθεση.
ISBN | 978-960-8222-02-1 |
---|---|
Τόπος έκδοσης | Αθήνα |
Ημερομηνία έκδοσης | 1 Ιαν 2002 |
Σχήμα | 24χ19 |
Τύπος εξώφυλλου | Μαλακό εξώφυλλο |
Εικονογραφημένο | Όχι |
Σελίδες | 166 |
Υπότιτλος | 100 συνταγές αντιστρές |
Εκδότης | Μύρτος |
Συγγραφέας | Francesco Bottaccioli, Giuseppe Capano |
Μετάφραση | Φοίβος Αρβανίτης |