Νησιά της Μεσογείου
Τοπία μυθικής ομορφιάς, άγρια και διατηρημένη στην αρχέγονη μορφή της φύση, κρυστάλλινα νερά και προ πάντων ο ήλιος του Νότου: αυτός είναι ο επί γης παράδεισος, που μπορούμε ακόμα να ανακαλύψουμε στα νησιά της Μεσογείου. Τι θα ήταν όμως ο παράδεισος αυτός, χωρίς τις εξαιρετικές γεύσεις από την Κρήτη, την Κορσική, τη Σαρδηνία, τη Μάλτα ή τις Βαλεαρίδες Νήσους, χωρίς τις λιχουδιές που φτιάχνονται σε κάθε έναν απ’ αυτούς τους τόπους με τόση αγάπη; Ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα, ψάρια, θαλασσινά και κρέας, μαγειρεμένα με τρόπο καθορισμένο από την οικογενειακή παράδοση, μετατρέπονται σε γευστικά πιάτα που ακτινοβολούν το φως της Μεσογείου. Έντεκα συνολικά σεφ παρουσιάζουν συνταγές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, ξεκινώντας από ευφάνταστα ορεκτικά, περνώντας σε κύρια πιάτα, χαρακτηριστικά της κάθε χώρας, και καταλήγοντας σε λαχταριστά επιδόρπια: ψαρόσουπα από την Μπάστια, κρέπες με τυρί από την Κορσική, μοσχαρίσιο σνίτσελ με μελιτζάνες ή ίσως πρωτότυπο παγωτό παρμεζάνας με μπισκότο...
ISBN | 978-960-03-4433-2 |
---|---|
Τόπος έκδοσης | Αθήνα |
Ημερομηνία έκδοσης | 1 Ιαν 2007 |
Σχήμα | 29χ23 |
Τύπος εξώφυλλου | Σκληρό εξώφυλλο |
Εικονογραφημένο | Όχι |
Σελίδες | 192 |
Υπότιτλος | Εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου |
Εκδότης | Εκδόσεις Καστανιώτη |
Συγγραφέας | Daniel Rouche, Fabien Bellahsen |
Μετάφραση | Άννα - Μαρία Τσιρακάκη |