Ο διανοούμενος στην κουζίνα
20,29 €
Εξαντλημένο
SKU
9789603757726
Ο Τζούλιαν Μπαρνς, ένας από τους σπουδαιότερους βρετανούς συγγραφείς, δοκιμάζει σ' αυτό το βιβλίο τις δυνάμεις του στη μαγειρική.
Λεπτομέρειες
Πόσο αλάτι περιέχει ακριβώς μία "πρέζα αλάτι"; Και πόσο είναι το αλεύρι που μπορεί να "σηκώσει" η ζύμη; Πότε μπορεί να μεταμορφωθεί σε κατακλυσμό ένας απλός ψεκασμός πάνω από το φύλλο κρούστας; Ποια είναι, άραγε, η διαφορά ανάμεσα στο "κόβω" και το "ψιλοκόβω"; Και κατά πόσο διαφέρει η εκάστοτε διατομή;
Αυτό το βιβλίο είναι μια σπιρτόζικη και πρακτικότατη "μελέτη" του Τζούλιαν Μπαρνς, ο οποίος αναζητεί με ζήλο την ακρίβεια στη γαστρονομία. Ο σχολαστικός αυτός διανοούμενος είναι η καλύτερη παρηγοριά για όποιον ένιωσε να ηττάται κατά κράτος από ένα βιβλίο μαγειρικής.
Περισσότερες Πληροφορίες
ISBN | 978-960-375-772-6 |
---|---|
Τόπος έκδοσης | Αθήνα |
Ημερομηνία έκδοσης | 1 Νοε 2004 |
Σχήμα | 18x13 |
Τύπος εξώφυλλου | Σκληρό εξώφυλλο |
Εικονογραφημένο | Ναί |
Σελίδες | 192 |
Εκδότης | Μεταίχμιο |
Συγγραφέας | Julian Barnes |
Μετάφραση | Άννα Παπασταύρου |
Αξιολογήσεις
Γράψτε την κριτική σας