Τα τρόφιμα και η θαυμαστή μηχανή του πεπτικού συστήματος
Το βιβλίο αυτό σκοπό έχει να δώσει μια στοιχειώδη αλλά σύγχρονη περιγραφή της Επιστήμης των Τροφίμων. Συνδυάζει μια απλή εξήγηση της χημικής φύσης των τροφίμων και πώς χωνεύονται. Περιγράφει ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και σε ποια από αυτά βρίσκονται. Εξετάζεται ο ρόλος των ενζύμων, των μεταλλικών στοιχείων των αντιοξειδωτικών και των βιταμινών. Παρουσιάζονται τα κυριότερα τρόφιμα όπως είναι το νερό, το ψωμί, το γάλα και το ελαιόλαδο και εξετάζεται η σημασία τους στην υγεία του ανθρώπου. Παρουσιάζονται τα Λειτουργικά και Νεοφανή Τρόφιμα καθώς και η επίδρασή τους στην υγεία του ανθρώπου. Εξετάζονται επίσης τα Ακτινοβολημένα Τρόφιμα και τα Θεραπευτικά Φυτά και η επίδρασή των τελευταίων στον ανθρώπινο οργανισμό. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να συμβάλει στην κατανόηση του ρόλου της διατροφής, δίαιτας και τρόπου ζωής με την υποστήριξη των επιλογών των καταναλωτών για τα τρόφιμα που προάγουν την υγεία.
ISBN | 978-960-625-057-6 |
---|---|
Τόπος έκδοσης | Αθήνα |
Ημερομηνία έκδοσης | 14 Σεπ 2022 |
Σχήμα | 240Χ170Χ0 |
Τύπος εξώφυλλου | Μαλακό εξώφυλλο |
Εικονογραφημένο | Όχι |
Σελίδες | 158 |
Εκδότης | Έναστρον |
Συγγραφέας | Ευγένιος Χατζούδης |
Σειρά | Επιστήμη |