Τρόφιμα για την πρόληψη του καρκίνου
Εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν από καρκίνο κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο. Ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Υπάρχουν παράγοντες κινδύνου που ευνοούν την εκδήλωση αυτής της νόσου: το κάπνισμα, το οινόπνευμα, και η μόλυνση του περιβάλλοντος. Εκτιμάται ότι το 30% των καρκίνων είναι δυνατόν να προκαλείται λίγο ως πολύ άμεσα ή έμμεσα από τις διατροφικές μας συνήθειες. Οι τροφές που αποκαλούνται αντικαρκινικές ή "τροφές για την πρόληψη του καρκίνου" περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Υπάρχουν λαοί που δεν προσβάλλονται από καρκίνο και αυτό οφείλεται στις διατροφικές τους συνήθειες. Η συγγραφέας προτείνει έναν συγκεκριμένο κατάλογο από 20 τρόφιμα που μπορούν να είναι αντικαρκινικοί παράγοντες. Με την κοινή λογική και με ατομική πειθαρχία, ο καθένας μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο να προσβληθεί από καρκίνο και να ζήσει μια ήρεμη και καλή ζωή.
ISBN | 978-960-536-475-5 |
---|---|
Τόπος έκδοσης | Αθήνα |
Ημερομηνία έκδοσης | 1 Ιουν 2011 |
Σχήμα | 21χ14 |
Τύπος εξώφυλλου | Μαλακό εξώφυλλο |
Εικονογραφημένο | Όχι |
Σελίδες | 464 |
Εκδότης | Ενάλιος |
Συγγραφέας | Marie - Amélie Picard |
Μετάφραση | Μενέλαος Παπαϊωάννου |
Σειρά | Ευ Ζην |